Juni, week 3
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Janneke
25 Juni 2009 | Verenigde Staten, San Ramon
Zinderende hitte en een strak blauwe lucht. Dit is California zoals ik het had verwacht. Natuurlijk heb ik niet mogen klagen tot nu toe. Toch was het iedere ochtend spannend als ik uit het raam keek. Zou het bewolkt zijn of blauw? Dit hoef ik mezelf nu niet meer af te vragen. De komende maanden zal het zo zijn als nu. De auto is een sauna en dat betekend dat ik het stuur niet eens vast kan pakken als ik de auto op start. Ik moet er nog wel even aan wennen maar vind het ook heerlijk. De kids hebben nu iedere dag zwemles en ik mag toekijken hoe ze in het water liggen te spartelen. Afgelopen weekend heb ik me weer vermaakt in San Francisco en had ik ook een familiebezoekje. ‘Gewoon’ weer een typisch San Francisco weekend, maar toch weer heerlijk!
Foto’s van deze week; http://picasaweb.google.nl/jansje88/JuniWeek3SanFrancisco#
Vrijdag 19 juni
Vandaag een heeeel vroeg begin van het weekend. Om vier uur trommelde Robert de kinderen op en bracht hij me samen met Tom en Nirea naar Walnut Creek! Top. Ik had om half zeven met Martha en Mandy afgesproken dus ik had nog zeeën van tijd. In besloot om bij de Starbucks een boek te lezen. In alle haast was ik vergeten een boek mee te nemen dus had ik een excuus om een nieuwe aan te schaffen. Zo zat ik anderhalf uur in het zonnetje te lezen. Om half zeven kwamen M&M aan en konden we onze toch voortzetten naar de Chinees. Na vandaag zal ik nog maar een keer met Martha naar ons Chineesje gaan. Het personeel is op de hoogte gesteld en zijn zwaar ontdaan. Na het eten liepen we naar de bioscoop. We gingen naar The Proposal. Mandy en Martha waren zo slim geweest om van te voren kaartjes te halen voor de film en dat was maar goed ook. Het was namelijk de eerste avond dat hij draaide. Na de film (die overigens erg leuk was!) gingen we naar Martha’s huis voor ons laatste logeerpartijtje in Piedmont .
Zaterdag 20 juni
Nadat we hadden uitgeslapen, hebben we uitgebreid ontbeten in de tuin. De hostmom van Martha kwam er even bij zitten. We bleven tot half 1 zitten en toen was het tijd om te gaan. Mandy moest naar het vliegveld. Ze krijgt bezoek uit Nederland. Martha en ik gingen met de BART naar San Fran. Zelfs in San Francisco scheen de zon! Dat is vrij uitzonderlijk in de zomer. We besloten dus om een boottochtje te maken onder de Golden Gate Bridge door. Op het water waaide het behoorlijk. Van een relaxed boottochtje konden we dus niet spreken. Voor Martha resulteerde dit uiteindelijk in een nat pak….. We voeren onder de brug door en maakten vervolgens een ronde om Alcatraz. Weer iets om van mijn ‘to do list in SF’ te schrappen. Toen we voet aan wal hadden gezet. Liepen we naar Pier 39. We hebben een tijdje in het zonnetje gezeten en mensen zitten kijken. Oei oei, wat loopt er hier toch een volk rond. Na een tijdje hebben we een restaurantje opgezocht en hebben we wat gegeten op de Pier. Als afsluiter van de dag haalden we nog een lekker ijsje en liepen we terug naar de BART. Robert haalde me weer op. Thuis heb ik nog ‘Out of Africa’ gekeken met Robert en Renee.
Zondag 21 juni
Ik moest vroeg opstaan want ik had om tien uur met mijn tante, oom en nicht met haar kids afgesproken in de stad. Dit is de familie die in San Diego woont. Ze waren in town en dus zou ik ze daar ontmoeten. Renee bracht me naar het station. Ze gaat in het weekend vaak met Tom en Nirea ontbijten in een restaurant in Dublin. Aangezien het BART station daar vlakbij is, kon ze me daar al vroeg droppen. Om kwart over acht stond ik al op de trein te wachten. Eenmaal in de stad, ben ik naar Pier 33 gelopen. Daar had ik met mijn familie afgesproken. Ik was nog aan de vroege kant. Ik keek ‘goed’ rond of ik al een bekend gezicht zag, maar ik zag nog niemand. Ik dook dus nog even in mijn boek. Ondertussen keek ik of de family er al aan kwam lopen. Toen ik achterom keek, zag ik mijn tante ineens staan. Zij stond daar al tien minuten op me te wachten en had mij ook niet gezien. Haha.
Mijn nicht en haar kinderen gingen naar Alcatraz en dus ging ik samen met mijn tante koffie drinken op Pier 39. Om twaalf uur kwam oom Fred er ook aangewandeld. Het werd weer tijd om Elisabeth en de kids op te halen van hun Alcatraz tour.
Nadat we ze hadden opgehaald, liepen we met z’n allen naar een American Diner waar we hebben geluncht. Mijn lunch was een immens grote milkshake. Ik had genoeg voor de hele dag! Na de lunch gingen Elisabeth en de kids een cable car tour doen. Ik nam afscheid van ze en ging verder met oom Fred en tante Margaret. We liepen langs het strand en zochten een mooi plekje aan het water. Tante Margaret kletste honderduit. Vervolgens liepen we naar een cafe waar ik volgens mijn oom en tante echt moest zijn geweest. De bewoners van de stad komen hier samen om te genieten van de beste Irish Coffee. Ik was al verschillende keren langs het café gelopen en zag daar iedereen altijd aan de Irish Coffee zitten. Ik had me al menigeen keer afgevraagd waarom iedereen dat nou dronk. Nou, daar kwam ik achter. Hoewel ik helemaal niet van Irish Coffee hou, vond zelfs ik hem hier wel lekker. We dronken dus gezellig wat en toen was het tijd om afscheid te nemen. Ik vlieg in augustus nog een keer naar San Diego voor een familiebezoekje dus was het een knuffel en ‘tot snel’. Met het trammetje ging ik naar het BART station. Robert haalde me weer op.
Maandag 22 juni
Vandaag hadden de kids voor het eerst zwemles. De komende maanden zullen ze iedere dag(!) een half uurtje les krijgen. Renee ging mee om me wegwijs te maken. Dat was wel erg prettig want het was een drukte van belang in het zwembad. ’s Avonds ben ik naar de Starbucks gegaan en heb ik mijn boek uitgelezen die ik vrijdag had gekocht.
Dinsdag 23 juni
Gehaast en gestres vandaag. Om kwart over twaalf haalde ik de kinderen op van school. Om kwart over twee moest Nirea bij de balletschool zijn en om vijf voor vier hadden de kids weer zwemles. Ik had een tas vol met zwemspullen, schone kleren, snacks, water, balletkleren en nog meer geneuzel. Vandaag was ik echt taxichauffeur. Van A naar B en weer terug. Robert en Renee gingen ’s avonds samen uit eten. In plaats van woensdag was vanavond dus mijn oppasavond. Ik heb pannenkoeken gebakken en daarna nog een film gekeken met Tom en Nirea. Het duurde wel even voordat ze sliepen aangezien het erg warm in het huis is.
Woensdag 24 juni
Toen ik de kids uit school haalde had ik als verassing een picknick klaar gemaakt. Zonder iets te zeggen reed ik naar het park. ‘Waajom jij je deze kant op?’ vroegen Tom en Nirea. Toen ik vertelde dat we gingen picknicken steeg er een luid gejuich op. Die koppies, je had het moeten zien. In het park ontmoette ik een nanny, het was erg gezellig dus volgende week spreken we weer af. ’s Avonds ben ik met Ana naar de mall geweest. Met de missie ‘spijkerbroek’ liepen we naar binnen. Dit is altijd een lastige opgave. Nadat ik honderdduizend broeken had gepast, vond ik dan eindelijk een goede. Om negen uur ging de mall dicht en reden we weer naar huis.
Donderdag 25 juni
Vanavond is het dan zo ver; de laatste keer ‘Chinezen’ met Martha. Dit is zoals jullie weten langzaam maar zeker traditie geworden op donderdag. Martha vertrekt dinsdag naar Boston en dus moet ik de Chinees missen maar vooral haar. Het waren altijd heerlijk avondjes; soms een filmpje na het eten, soms een bakkie doen bij Starbucks en zo af en toe shoppen maar altijd de week bespreken en vooruitblikken naar een nieuw weekend. Zucht, dat ga ik echt missen. Na het eten zijn we van plan om nog naar de bios te gaan. Het wordt in ieder geval weer gezellig!
Morgen krijg ik bezoek van Lotte. Ik ken haar van de eerste drie dagen oriëntatie in New York. Zij zit in Denver en komt een kijkje nemen in San Francisco. Morgenavond komt ze aan op Oakland Airport en haal ik haar op. Martha zal ons dit weekend ook vergezellen. Mandy heeft bezoek dus gaat haar eigen gang. Dit weekend is er Gay Parade in de stad. Dat belooft wat, aangezien SF DE stad is! We gaan een kijkje nemen en uiteraard krijgt Lotte een rondleiding door de stad. Ik kijk er naar uit!
Volgende week post ik mijn blog een dagje eerder. Woensdag vertrek ik met de family naar Lake Tahoe. We hebben daar een mini vakantie van vier dagen. Leuk!
Een hele fijne week allemaal. Tot volgende week!
Liefs Janneke
25 Juni 2009 - 14:15
Lotte:
Hi!
Ja het is een drukte in de zomer, alhoewel mijn kids 19 maanden en 3.5 zijn rij ik ook van hot naar her! Zullen we anders Zaterdagavond een laatste chinees doen, want ik ben nou ook wel erg benieuwt hoor! ;)
Ik heb er zin in, ik zie je morgen!
Kus xx -
25 Juni 2009 - 14:27
Lis:
Lekker weekje darling en supermooie foto's op de boot, wat een lucht zeg! Ben stikjaloers! Geniet van je minibreak en kijk uit voor de beertjes he;)
Kusssiess (K) -
25 Juni 2009 - 15:02
Stef:
lief wat een lkkre drukke week weer!!
ben jaloers op je!!
je doet het goed en ik ben ronduit trots op je!!
Hou van je
Dikke kus van stef -
25 Juni 2009 - 15:25
Kees:
Niet te vergelijken met jouw evenement, maar de Brink had vandaag evenementendag met +25 graden. Wat betreft de economische situatie hier kun je misschien beter at the other side of the ocean blijven. Bij ons in the family al één z'n baan kwijt en bij een tweede op de tocht.
groet ! -
25 Juni 2009 - 16:54
Martha:
Jeeej 5e! Woehoeeeeeee!!!!!!
Heheh ;)
Leuk verhaaltje! Ik heb je deze week niet zoveel meer gesproken..Maar dat halen we vanavond vast wel weer in. Neem je zakdoeken enzo mee? Dat word snotteren !!!!
Ik heb er ook wel zin in. Lekker ouderwets een fijne donderdag avond. Maar aan de andere kant... Als dit weer voorbij is.. dan nog maar 4 dagen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tot vanavond, liefs! -
25 Juni 2009 - 17:04
Mams:
Nou Jans, geniet nog maar van dit laatste weekend met Martha. Doe haar vooral de groeten, en denk aan de Starbucks....
liefs , je moedertje -
26 Juni 2009 - 03:01
Laura:
Echt jammer hoor dat je net weg bent als ik in SF ben. Maar misschien kunnen we idd die vrijdag de 10e afspreken ofzo.
Ik zit nu nog lekker in San Diego, maar kan vanaf zondag dus ook daar lekker van het weer genieten (goed om te horen dat het zo lekker is daar!).
Heel veel plezier met Lotte!!
xxx uit San Diego -
30 Juni 2009 - 08:07
Veronique:
Zo, beetje late reactie, maar net weer je verhaal gelezen. Net op tijd, want vandaag komt je nieuwe binnen denk ik!
Leuk hoofddeksel trouwens! Staat je goed!
Veel plezier bij Lake Tahoe, ben benieuwd wat je daar allemaal weer gaat beleven! Ik lees het wel! Groetjes uit een zonnig en warm Hoogland! -
01 Juli 2009 - 05:49
Mandy:
Hoi hoi,
Heel veel plezier in Tahoe, hoop dat het een paar gezellige dagen worden!
Liefs