Another San Fran weekend
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Janneke
01 Juli 2009 | Verenigde Staten, San Ramon
Deze week is mijn blog er eventjes wat eerder. Ik vertrek vandaag met de family naar Lake Tahoe voor een lang weekend totale ontspanning in de natuur. We zitten vier dagen in een huisje vlak bij het meer. Ik ben helemaal klaar om te gaan. Mijn koffertje zit vol met boeken, muziek en uiteraard de gebruikelijke hoeveelheid zomerkleding. Tja, je moet toch wel een beetje keuze hebben, ook al zit je in de natuur, back to basic. Voordat ik me richt op Lake Tahoe, blik ik eerst even terug op de afgelopen dagen. Ik had bezoek uit Denver.
Foto’s van deze week: http://picasaweb.google.nl/jansje88/JuniWeek4SanFranciscoLotte#
Vrijdag 26 juni
Na het eten reed ik naar Oakland Airport. Lotte, een au pair in Denver, kwam me opzoeken. Ik ken haar nog van oriëntatie in New York. Haar vlucht kwam om half negen aan, keurig op tijd. Rond kwart voor negen reden we weg van het vliegveld. We reden door naar de Starbucks in Dublin. Het was daar ongelooflijk druk. Bij deze Starbucks is een bioscoop en talloze restaurantjes en winkeltjes. Het zag zwart van de mensen, het vinden van een parkeerplek was dan ook een hele uitdaging. Uiteindelijk hadden we een plekje weten te bemachtigen en konden we eindelijk genieten van een bakkie pleur. Helaas stond er in de Starbucks een rij tot aan de deur. De nieuwe Transformers film(????) bleek in première te gaan, vandaar al die drukte. Na een tijdje buiten te hebben gezeten reden we naar mijn huis waar ik een bedje voor Lotte heb klaar gemaakt.
Zaterdag 27 juni.
Na een ontbijtje in de tuin vertrokken we met de BART naar San Francisco. Geen slechte keus, aangezien we dit weekend te maken hebben met een heuse hittegolf. Er zijn in San Ramon temperaturen gemeten van 115 graden Fahrenheit (boven de 40 graden C) In San Francisco was het wat koeler. We hadden met Martha afgesproken in de stad. Martha en Lotte zagen elkaar voor het eerst. We hadden bedacht dat het wel leuk zou zijn om met een hop on hop off bus door de stad te gaan. Zo kon Lotte meteen alle belangrijke dingen zien. Helaas stapten we op een verkeerde bus. Voor $22 kregen we een tour door downtown SF. Dat was niet helemaal de bedoeling. We wilden door de hele stad en echt alle belangrijke punten zien: Golden Gate Bridge, Lombard Street, de Full House huisjes enz. Gelukkig kregen we ons geld terug toen we de situatie uitlegden. Martha en ik besloten om maar zelf een tourtje te geven door de stad. We gingen naar Pier 39, Fishermans Wharf, China Town en Little Italy. Rond een uur of vijf gingen we met de BART terug naar Walnut Creek. We hadden donderdag besloten dat we zaterdag nog wel een keer voor de laatste keer naar de Chinees konden gaan. Omdat het personeel op de hoogte was van Martha’s vertrek, kreeg ze een cocktail (die overigens niet zo lekker was, dat is nog zacht uitgedrukt) van onze grote vriend. Na het eten gingen we met het personeel op de foto en mochten we op de muur schrijven! Wat een heisa, iedereen in rep en roer. Na het afscheid gingen we naar de bioscoop. We wilden ‘My Sisters Keeper’ zien. Niemand hield het droog en iedereen in de zaal zat te snotteren. Een onwijs goed, triest, droevig, en ontroerende film. Na de film gingen we naar huis.
Zondag 28 juni
Vanochtend vroeg uit de veren. We hadden op tijd met Martha afgesproken i.v.m. The Gay Parade. Deze begon om half 11. San Francisco is The Gay Capitol of the United States. We hadden dus hoge verwachtingen van dit spektakel. Toen we in de stad kwamen, was de parade al in volle gang. Overal liepen zeer extravagante mensen en soms zelfs schaars geklede mannen. Toch was de parade niet zo spectaculair als wij die in Amsterdam kennen. Deze optocht leek meer op een demonstratie voor homo rechten dan een feestje zoals dat in Nederland gebruikelijk is. Na een uurtje hadden we het wel gezien. Het was weer goed warm en in die mensenmassa was het nog warmer. We gingen de auto ophalen bij het BART station want we wilden over The Golden Gate Bridge rijden, dit MOEST Lotte gezien hebben. Met de cd op: ‘San Francisco’ van Scott Mc Kenzie reden we over de brug naar Sausolito waar we nog even een ijsje hebben gegeten. Daarna was het tijd om weer naar het vliegveld te rijden. Lotte zou om half 8 vliegen vanaf San Francisco. Rond zes uur zetten Martha en ik Lotte weer af en namen we afscheid. Gezellig dat ze er was! Martha en ik reden door naar The Elephant Bar om nog wat te eten. Rond acht uur was ik weer thuis.
Maandag 29 juni
Na het werk reed ik naar Berkeley. Daar had ik met Mandy en Martha afgesproken. Martha vertrekt morgen naar Boston met haar hostfamily. In augustus is ze nog één nachtje in California. We gingen pizza eten in het restaurant waar we al eerder hadden gegeten. Ik kon ook weer genieten van een glutenvrije pizza. Na het eten kwam dan het afscheid. Ik vond het best wel even lastig. In vrij korte tijd hebben we zoveel dingen gedeeld samen. Martha hoort hier gewoon en nu is ze er niet meer op de donderdagavonden en in de weekenden. Martha gaf twee koffers aan me mee. Deze neemt ze mee als ze in augustus hier is. Na een lach en een traan gingen we allemaal onze eigen kant op. An end of an era…..
Dinsdag 30 juni
Vandaag heb ik allereerst mijn lieve jarige vriendin Marlis gebeld en een liedje gezongen. Pieter Post is gelukkig op tijd bij haar aangekomen om mijn Amerikaanse pakketje te bezorgen. De rest van de dag was weer erg druk. Het is weer dinsdag dus dat betekend Ballet en zwemles achter elkaar. Zo reed ik weer van hot naar her.
’s Avonds heb ik eerst nog even bij de Starbucks zitten lezen. Ik sprak Martha nog even aan de telefoon en ze vertelde dat haar vlucht vertraagd was. Later hoorde ik dat ze rond half 11 is vertrokken. Ze is nu echt weg uit CA….. Toen ik terug kwam van de Starbucks, heb ik alvast wat spullen gepakt voor de kids. Mijn taak is om de spullen van Tom en Nirea te pakken voor het weekend.
Tja, een kort verhaal deze keer. Dat betekend wel dat ik volgende week zeer uitgebreid verslag zal doen van mijn weekend in Lake Tahoe. Over een paar uurtjes rijd ik met Renee samen naar het huisje. Robert haalt de kinderen van school op en gaat al wat eerder weg. Ik ben nu vier hele dagen computerloos en dat zal wel even wennen zijn. Zaterdag vieren we Independence Day in Lake Tahoe. Dit wordt gevierd met o.a. groot vuurwerk boven het meer. Looking Forward!
Genieten jullie ook van de zomerse temperaturen in Nederland! Tot volgende week.
Liefs Janneke
01 Juli 2009 - 19:04
Kees:
Van ietwat zweterig de dag doorkomen heb jij voldoende weet. Zo ook op de Brink. Morgen en overmorgen 30+ Rapportjes eruit, laatste oudergesprekken. Nog één weekje. groet uit een warm Holland -
01 Juli 2009 - 19:22
Lotte:
Hi!
Ik vondt het ook heel gezellig, nog bedankt dat ik bij je mocht slapen. En dat je/jullie me zo goed hebben rond geleidt!
Kus -
01 Juli 2009 - 20:24
Gaby:
Even een teken van leven van mij uut amersfoort.
Vandaag lekker mijn vrije dagje, prachtig weer,dus dat zat wel goed.Lekker op het terras gehangen in leusden.Veel oude bekenden ontmoet ach dat deed me goed. Mis het wel hoor z'n terras buiten hoor! Vorige week was jou zus met kleine nog even in Veenendaal, leuk om haar even te zien,en je nichtje groeit ook als kool.
Nou lieverd ik mis onze zwoele terrasavonden,en fijne gesprekken wel hoor! Maar dat doen we volgend jaar weer.ik hoop dat je weekend top is geweest. dikke kus. -
02 Juli 2009 - 00:32
Martha:
Pff, heel bericht weg! Nog een keer dan.
Ik heb erg genoten afgelopen weekend en maandag natuurlijk. Zonder jou zou een laatste weekendje in SF niet zo leuk zijn geweest! Super bedankt! Ik heb nu alweer zin in Chinees, hahahah! ;)
Ik ben dus om 11u vertrokken, niet geslapen. Abby ook niet, heel de nacht! En vandaag was ik bijna overleden. Gelukkig heb ik een powernap kunnen doen a 3u, en voelde me stukken beter! ;)
Als het goed is ben je nu onderweg naar Tahoe! Geniet er ontzettend van. Het is echt mooi! Veel plezier met R&R&dekids.. En blijf heel. Geen bergen beklimmen enzo!
Tot zeeer snel, LOVE YOUUUU -
02 Juli 2009 - 05:09
Darling!:
Ik was vereerd met mn America present.Alhoewel ik toch ik stiekem had gehoopt dat jij erin zat:P... Hoop dat je een toptijd hebt @ the lake. Dan verwacht ik idd een langer verslag;)!Enjoy!
Dikke knuffel! -
02 Juli 2009 - 07:37
Veronique:
In een errug warm Hoogland heb ik je blog weer gelezen. Je zit nu te genieten in Lake Tahoe, zonder pc, dan zul je wel kramp krijgen om alles op te schrijven wat je daar weer beleeft?? Of onthou je alles tot je weer terug bent. Ik lees het wel volgende week!
Groetjes van de Hooglandse vH-tjes -
07 Juli 2009 - 04:26
Mandy:
Hey meis,
Ik ben benieuwd naar je Tahoe blog, zo te horen had je het naar je zin gehad. Hoop je snel weer te zien!!
xx