Fun in Sonoma
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Janneke
18 Juni 2009 | Verenigde Staten, San Ramon
He? Ach, de afgelopen maanden had mijn blog steeds dezelfde aanhef. Nu maar eens wat anders voor de variatie. Het afgelopen weekend was ik Sonoma, het wijngebied van California Samen met Martha en Mandy had ik een girls weekend in het vakantiehuisje van de hostparents van Mandy…. Maar of je met een geweer schieten en op volle snelheid over een meer nou een typisch girls weekend kan noemen? Mmmmm, jullie zullen vast benieuwd zijn naar het spektakel dat daar heeft plaatsgevonden. Ga ervoor zitten want het is weer een heel verhaal.
Voor filmpjes en foto’s; kijk op mijn Picasa.
Vrijdag 12 juni
Vanochtend vertrok ik op tijd naar San Francisco om met Tom en Nirea naar de Zoo te gaan. Ik had de auto volgeladen met kleding in iedere categorie (dikke jas, regenjas, bodywarmer, dikke trui, t-shirts) want je weet nooit wat het weer in San Francisco doet. Ook had ik uiteraard lunchpakketjes, snacks, water, pleisters, zakdoeken en nog wat meer van dat soort ongein mee te slepen. Aangekomen in San Francisco was het weer aardig dus de winterjassen konden in de auto blijven. Bepakt en bezakt gingen we de dierentuin in en verwonderden we ons over de pasgeboren giraffes, gorilla, aapjes en meer fauna. Rond twee uur kwam Martha ook naar de dierentuin. Helaas was het toen voor mij al bijna tijd om te gaan aangezien Renee de auto nog nodig had. Ik heb Martha en de kids gratis de dierentuin ingeloodst met ons abonnement en dus kon Martha ook aapjes kijken. Toen we terug naar de auto liepen, sloeg het noodlot toe. Tom kreeg te kampen met buikpijn. Het arme kind kon niet eens meer lopen. Er zat dus niets anders op dan hem naar de auto te tillen. Ik kan je vertellen, dat was geen pretje. Het was nog een behoorlijk stuk lopen. Naast Tom had ik natuurlijk ook nog de rugzak met de spullen voor de kids en mijn eigen tas. Tot overmaat van ramp waren de voetjes van Nirea ook moe en was ze niet vooruit te branden. Daar liep ik dan te sjouwen als pakezel. Gelukkig zijn we bij de auto gekomen en daar viel Tom meteen in slaap. Toen we thuis kwamen, was de buikpijn helemaal verdwenen.
’s Avonds kwam Martha me ophalen om naar Sonoma te gaan. Ze bleef eerst nog met ons mee-eten en na het eten konden we vertrekken naar Sonoma. Rond een uur of tien kwamen we aan bij het vakantiehuisje van Mandy’s hostparents. Werkelijk waar in de middle of nowhere, maar wat een huis(je). Niet echt van het kaliber vakantiehuis. Een jacuzzi in de tuin, een enorm stuk grond er om heen en als klap op de vuurpijl nog een extra huisje erbij(!). Het ‘huisje- voor- er- bij’ was meer wat ik in gedachten had bij een vakantiehuisje, maar niets was minder waar. Dit was een huisje voor de gasten. De hostparents van Mandy waren samen een avondje uit en Mandy was dus aan het werk. De kids lagen al te slapen dus wij konden met een glaasje wijn in de jacuzzi dobberen. Daarna zijn we naar de cabin gegaan (het tweede huisje dus) en hebben we tot in de nacht zitten kletsen.
Zaterdag 13 juni
Rond een uur of negen werden we wakker en konden we lekker ontbijten in de tuin. Na het ontbijt toverde de hostdad van Mandy een heus jachtgeweer tevoorschijn. Kogels zijn te koop bij de Walgreens(!!!!) en later dit weekend vertelde Robert me dat kogels voor gewone geweren gewoon te halen zijn bij de Walmart. Bizar….
Na een instructie wat wel en wat niet te doen met een geweer mochten Mandy, Martha en ik ook een poging wagen. De eerste keer vond ik doodeng. Daar sta je dan, met een echt geladen geweer. Ik durfde de trekker bijna niet over te halen. Wat een knal! Als doel had Chad een waterflesje op een boomstam gezet. Na een aantal pogingen wist ik het flesje nagenoeg te raken. Er zat een piepklein deukje in het flesje! Zoiets kan alleen maar in The USA. Martha bracht het er al helemaal goed vanaf, ze raakte de fles helemaal!
Na deze hysterie was het tijd voor iets nieuws. Met de hele family vertrokken we naar Lake Sonoma waar Chad en Drea een speedbootje hebben liggen. Ook hadden ze een band meegenomen die achter de boot kon hangen. Toen we midden op het meer waren, gingen Martha, Mandy en ik in de band en trapte Drea op het gaspedaal met als doel ons uit de band te krijgen. En dat lukte. Vervolgens gingen we om de beurt alleen. Mij kregen ze er niet af! (we moesten halverwege ook stoppen omdat de benzine bijna op was) Met volle snelheid sjeesden we over het meer. Ook dit was weer erg leuk. Na het boottochtje reden we weer terug naar het huis. Mandy, Martha en ik gingen wat boodschapjes halen voor de avond. Chad en Drea en de kids gingen aan het eind van de middag naar huis. Wij hadden inmiddels glutenvrije brownies gebakken en een heerlijk maaltje in elkaar geknutseld. Onze avond kon beginnen. Met een wijntje luidden we de avond in. We hadden de films High School Musical 1 t/m 3 gehuurd voor een heuse marathon. Onder het genot van een wijntje, brownies, marshmallows, popcorn en skittles startten we de eerste film. Na de eerste film was het tijd voor een maskertje. Wat een hysterie! De rest van de avond vulde zich met de tweede en derde film, nageltjes lakken en blèren op onze tieneridolen; The Spice Girls. Helaas haalde ik het eind van de derde film niet. Ik was vertrokken naar dromenland. Rond drie uur was de laatste film afgelopen en doken we ons bed in waarop ik vervolgens niet kon slapen. Ik heb al een week te kampen met een vervelende verkoudheid. Dat gaat gepaard met een irritante kriebelhoest, zoals jullie vast ook allemaal wel weten, speelt dit vaak ’s nachts op. Dat was nu dus ook het geval.
Zondag 14 juni
Om half 11 stonden we naast ons bedje. Dat is toch een keurige tijd? We hebben in de tuin ontbeten om vervolgens weer even een duik te nemen in de jacuzzi. Het zonnetje deed flink zijn best, ik heb dus nog een poging gedaan om wat bij te kleuren. Daarna hebben we het huis keurig opgeruimd en deden we een poging om de Wii op te starten. Tevergeefs, hij wilde niet meewerken. Rond een uur of drie sloten we deuren van het huis en gingen we op pad naar huis. Ik reed met Martha mee, zij zette me na een lange rit (file, rode stoplichten, wegpiraten en zondagsrijders) af op het BART station. Robert haalde me daar weer op en toen ik thuis kwam hebben we lekker gegeten. Weer een heerlijk weekend achter de rug!
Maandag 15 juni
De vlaggen hangen uit want Frank, mijn trouwe blog lezer en dierbare zwager is jarig! (Zo goed? Hahahhaha) Uiteraard heb ik dus even een telefoontje gepleegd met de jarige job en jaja, ’s avonds echt een wijntje gedronken hoor! Tom en Nirea gingen vandaag voor het eerst naar summer school. Toen ik ze ophaalde van school waren ze kapot. Het was muisstil in de auto en wanneer ik iets vroeg, kreeg ik gewoon geen reactie. Heel vrimd. Dat zal wel komen omdat het vaste ritme op school doorbroken is. ’s Middags moesten Tom en Nirea om vier uur naar de dokter. Robert nam ze mee en dus zag ik kans om al het speelgoed en de knutselspullen te herschikken. ’s Avonds hoefde ik niet te studeren, want dat heb ik nu afgerond. Heerlijk! Ik heb dus op mijn laptop uitzending gemist gekeken om wat op de hoogte te blijven van de Nederlandse actualiteiten.
Woensdag 17 juni
Vandaag hadden de moeder van Melissa en ik een picknick gemaakt voor de Tom, Nirea en Melissa. We haalden de kinderen op van school en zochten een parkje op. De moeder van Melissa had tassen met lekker eten en ik ook. Natuurlijk kozen Tom en Nirea voor het eten dat de moeder van Melissa had meegenomen. Wat een ander heeft is toch altijd lekkerder. Mijn lunchspullen waren blijkbaar te gezond. ’s Avonds Tom en Nirea weer in bed gestopt omdat het mijn babysitavond is. Tja je noemt het werken, maar zo mag je het eigenlijk niet noemen. De kids zitten ’s avonds lekker voor de televisie en ik zit wat te lezen. Heerlijk!
Donderdag 18 juni
De traditie van donderdagavond wordt weer eens doorbroken. In plaats van vanavond gaan Martha en ik morgen naar Chinees. We worden dan vergezeld door Mandy! Gezellig. Vanavond komt er een schoonheidsspecialiste op bezoek bij ons thuis. Robert wordt dus naar boven gebonjourd met de kids en Renee en ik hebben een heerlijke avond!
Dat was het weer voor deze week! Ik kijk zelfs vandaag nog met heel veel plezier terug naar het weekend in Sonoma. Vol trots heb ik de filmpjes van schutterskunsten al een aantal menigeen keer bekeken. Dat is echt een aanrader! Kijk even op mijn Picasa. Samen met de meiden was het onwijs gezellig. Martha heeft nog maar twee weken hier. Zucht…..
Dit weekend zie ik mijn familie. Mijn tante en oom die in San Diego wonen, zijn in San Francisco. Mijn nicht en aangetrouwde neef met hun kids zijn er dan ook. Zondag zal dus in het teken staan van familie. Volgende week lezen jullie weer meer. Voor nu wens ik jullie alvast een gezellig weekend!
Liefs Janneke
18 Juni 2009 - 16:48
Mams:
Het blijft toch wel spectaculair, zo'n "shooting daughter"', -
18 Juni 2009 - 17:38
Paul:
Je hebt wel echt je gevaarlijke schietpakje aan ;-)
Fijn elke week te lezen dat je het zo naar je zin hebt maar hoop je snel weer te zien wanneer je weer in Nederland bent.
Kus -
18 Juni 2009 - 18:00
Annemijn:
Wat een lekker weekend heb je gehad!!
Ik ga straks eens in alle rust de foto's en filmpjes bekijken!!
x -
18 Juni 2009 - 18:02
Kees:
Hier ook de vlaggen uit met twee tassen eraan. (een typisch Nederlandse gewoonte)
Op de Brink is het aftellen geblazen !
groet -
18 Juni 2009 - 18:25
Martha:
Hoooooi.
Wij zijn gewoon Charley's Angels! ;) Alle 3 geschikt om geweren te gebruiken, kunnen een heerlijk damesavondje waarderen en zijn niet vies van wat actie op t water!
Ik heb zin in t vrijdag! Nog maar 1,5 dag werken. Komt goed! ;)
Lieffffffs, Martha -
18 Juni 2009 - 22:25
Mandy:
Leuk om zo weer terug te lezen, wat we wel niet in 1 dag en nacht hebben meegemaakt ;) blijft spectaculair om terug te zien op de foto's/video's.
Hoe gaan we dit overtreffen is de vraag?
We zien elkaar morgen weer, heb er zin in!
Liefs x
19 Juni 2009 - 13:07
Veronique:
Zo, Janneke, ik ben er even voor gaan zitten en heb het hele verhaal weer gelezen! Wat jij toch allemaal beleeft daar! Geweldig! En wat een leuke combi: drie kleuren maskers met roze nagellak! Wat een plezier zullen jullie gehad hebben!
Heel veel groetjes uit een redelijk zonnig Hoogland. -
19 Juni 2009 - 16:35
Marlis:
Last, but not least! Ik had even wat vertraging, maar wat een heerlijke blog weer!Ik heb nu al 10x dat schietfilmpie gezien, haha... Held op sokken die Jans! Nog genoten van de schoonheidsspecialiste? Wat een zwaar leventje heb je daar toch;), respect voor je hoor!
Tot snel!
Dikke kus Marlis
p.s. Elise is nog liever geworden, kijk maar snel naar je mail!!!!