Koninginnedag in de States - Reisverslag uit San Ramon, Verenigde Staten van Janneke Dijk - WaarBenJij.nu Koninginnedag in de States - Reisverslag uit San Ramon, Verenigde Staten van Janneke Dijk - WaarBenJij.nu

Koninginnedag in de States

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Janneke

07 Mei 2009 | Verenigde Staten, San Ramon

Lieve allemaal,

Op onverklaarbare wijze, heb ik last van lentekriebels. Het vooruitzicht op twee weken vakantie is heerlijk! De lente veranderd langzaam maar zeker in zomer en dat is een heerlijk vooruitzicht. Ik besef me hoe blij ik ben met mijn leven hier en geluk is ineens heel tastbaar. Ik kijk terug op zeven heerlijke maanden en ik heb ontzettend veel zin in de komende zes! Wat heb ik toch een geluk met mijn vriendinnetjes hier! Toch ben ik nog steeds erg nuchter en begin in ook al een beetje af te tellen naar mijn terugkomst in Nederland. Ik kijk er naar uit om weer voet te zetten op Hollandse bodem maar geniet eerst nog even van mijn verblijf hier. Afgelopen week heb ik weer niet stil gezeten en heb ik onder andere in het prachtige oranje in San Francisco gefeest.

Vrijdag 1 mei
Na een gewoon dagje werken, vertrok ik rond half 6 met Robert, Renee en de kids naar het schooltje van Tom en Nirea. Er was een tentoonstelling van alle ‘kunstwerken’ van de kinderen en daarnaast waren er allerlei activiteiten georganiseerd waarmee geld werd ingezameld voor de school. Allereerst was er een buffet georganiseerd voor alle ouders en kinderen. Het was ontzettend druk op school. Er stond een enorm buffet klaar inclusief barbecue. Na een gezellig etentje werd het voor mij tijd om me naar de ‘game zone’ te begeven. Ik had me opgegeven om daar een uurtje te helpen met de spelletjes voor de kinderen. Ik hielp bij een soort ‘stoelendans’. Het was leuk om te helpen, maar na een uur begonnen de springende, hyperactieve kinderen me te duizelen en droeg ik het stokje over aan een andere ouder.
Rond half negen was ik thuis. Precies op tijd! Ana zou me om kwart voor negen ophalen om naar de bios te gaan. Aangezien het typisch Braziliaans is om te laat te komen, had ik rekening gehouden met negen uur, maar niets was minder waar. Ana stond precies op tijd voor de deur. We gingen naar de bios in Dublin naar de film; ‘Ghosts of girlfriends past’.
Het was weer supergezellig! We hebben zoveel lol gehad en heerlijk gekletst. Na de film zette Ana me weer keurig thuis af.

Zaterdag 2 mei
Met de auto vertrok ik naar Martha’s huis. We hadden in San Francisco afgesproken met Mandy en dus gingen we samen verder richting San Fran. Vanavond wordt er koninginnenacht georganiseerd in een kroeg in San Francisco door een groep Hollanders. Onze missie voor de middag was dus; een oranje outfit scoren! Al gauw kwam Mandy ook en hebben we de nodige oranje kleding en accessoires gekocht. Toen onze missie was voltooid, gingen we naar het huis van Mandy. We haalden een lekkere (enorme) fles rosé (ik heb hier eindelijk rosé ontdekt!!!!) en installeerden ons op de bank om film te kijken. Na de film was het tijd om ons in het oranje kostuum te hijsen en ons klaar te maken voor een oranje avond. Zoals vanouds, stonden we met een wijntje en een muziekje ons op te doffen voor een avondje stappen.
Rond negen uur werden we geheel in stijl naar het feest gebracht. De hostmom van Mandy bracht ons in een oranje mini cooper cabrio! Het feest kon beginnen.
Eenmaal aangekomen kwam de muziek van Hazes en Borsato ons al tegemoet. Hoe vreemd is dat? Sta je in San Francisco een oer Hollands feest te vieren! Al gauw kwamen Rik, Giel en Christian ook met een groep vrienden. Zelfs Christian vond het erg gezellig en probeerde mee te zingen met ‘Per Spoor’! Tja, die Zwitsers houden ook wel van een feestje. Dat blijkt.
Rond éen uur liep de tent langzaam leeg, de dj had besloten om over te stappen op ‘happy hardcore van Hollandse bodem’. Dat werd blijkbaar niet door iedereen gewaardeerd want al gauw liep de tent langzaam leeg. Wij besloten ook maar een taxi naar Mandy’s huis te pakken en een einde te maken aan deze prachtige, onvergetelijke avond.

Zondag 3 mei
Na een lekker ontbijtje gingen Mandy, Martha en ik weer de stad in. Hedi kwam naar San Francisco en zou rond een uur of twaalf in de stad zijn. Het was leuk om Hedi weer te zien. We hebben wat rondgelopen in de stad om vervolgens naar de bios te gaan. Het weer was niet al te best, het regende af en toe. Geen weer dus om veel buiten te zijn. Zomer in San Francisco kan behoorlijk fris zijn. Dat komt door de koude golfstroom. Wanneer je de binnenlanden in gaat, is er een aanzienlijk temperatuurverschil. In San Ramon bijvoorbeeld, kan de temperatuur behoorlijk stijgen en regent het zelden of nooit in de zomer.
Na de film was het weer opgeklaard en konden we met een frap van de Starbucks lekker buiten zitten op Union Square. Hedi had een hoop te vertellen en op Union Square zijn er altijd heel veel bijzondere (lees vreemde) mensen te zien. Wij zaten daar dus wel goed. Aan het eind van de middag hebben we een salade gegeten in Westfield en vervolgens naar huis gegaan.

Maandag 4 mei
De familie heeft min of meer besloten om toch naar Nederland te gaan. Zaterdag waren ze nog van plan om niet te gaan in verband met de heersende Swine Flu. De laatste berichten zijn een stuk positiever en er wordt geen negatief reisadvies gegeven door de overheid. Joepie! Dat betekend voor mij ook twee weken vrij! Mijn taak is om de koffer van de kinderen in te pakken. Maandagavond heb ik een lijstje gemaakt met wat allemaal mee moet. Daarna heb ik wat opdrachten voor mijn studie afgerond.

Dinsdag 5 mei
Na een weekend regen, schijnt het zonnetje weer en is het lekker warm. Ik ben met Tom en Nirea naar de speeltuin geweest en daar hebben ze zich uren vermaakt. Ik raakte aan de praat met een Amerikaans echtpaar op leeftijd. Dit waren bijzonder lieve, interessante mensen. We praatten over de Amerikaanse politiek, economie, schoolsysteem en het verschil tussen Europa en The U.S. De tijd vloog voorbij.
’s Avonds ben ik begonnen met het inpakken van de koffer voor Tom en Nirea. Ik was goed op dreef dus ik besloot ook meteen hun kledingkast op te ruimen. Tom en Nirea hebben een inloop kast met ENORM veel kleren. Ik was wel een tijdje bezig met opruimen maar het was hard nodig! De kast is nu weer een plaatje en er zit zowaar systeem in! De koffer is klaar, dus Tom en Nirea kunnen vertrekken.

Woensdag 6 mei
Vanochtend eerst naar Lotte gebeld, mijn lieve vriendin was jarig! We hebben even kort gekletst. Fijn om haar even te spreken. Volgende week heb ik alle tijd voor een uitgebreid telefoontje aangezien ik dan toch vakantie heb.
Vanavond ben ik naar de Starbucks gegaan. Ik heb lekker op het terras(je) gezeten om te lezen. Op dit moment ben ik ‘Angels and Demons’ (Bernini mysterie) van Dan Brown aan het lezen. Ik heb het boek al een keer gelezen in het Nederlands, nu dus in het Engels. Over twee weken komt de verfilming uit. Ik kan niet wachten! Toen ik thuis kwam, heeft Renee de koffer voor Tom en Nirea even gecheckt.

Donderdag 7 mei
Voor mij begint de vakantie vandaag. De familie van Hamersveld vertrekt vandaag naar Nederland. Ze komen over twee weken terug. Ik kijk er naar uit om het huis twee weken lang voor ‘mezelf’ te hebben. Ondanks het feit dat ik mijn San Diego trip heb afgeblazen, heb ik veel leuke dingen in het vooruitzicht. Morgenochtend vertrek ik met Martha naar Chicago. Zondagavond komen we weer terug. Ik heb er onwijs veel zin in!
Vanavond ga ik met Martha naar de Chinees. Na ons etentje rijden we door naar haar huis. Martha woont dichter bij Oakland Airport. Aangezien we morgenochtend om half 8 al vliegen, is het wel handig om dicht bij het vliegveld te zitten!

En weer een week voorbij gegaan. Volgende week horen jullie alles over mijn weekend in Chicago. We zijn veel tijd kwijt aan het reizen omdat Chicago nou eenmaal niet ‘om de hoek’ ligt zoals San Diego, Las Vegas of L.A. Desalniettemin (ja Marlis, daar is hij dan) zal dit weer een weekend worden waarin we veel dingen kunnen doen. Bereid je maar vast voor op een extra lange versie volgende week! Houden jullie me ook op de hoogte van alles? Vergeet niet een reactie achter te laten, die lees ik namelijk altijd graag.

Liefs Janneke

• 07 Mei 2009 - 13:44

Marlieska!:

Jaaaa..dames en heren Marlis gaat wederom voor GOUD! Schat superleuk dat je vakantie doorgaat, hoop dat je 'm goed gaat benutten en natuurlijk ook een beetje uitrusten he?
    Desalniettemin, ik vond het gezellig je gisteren te spreken!!!

Have a nice Holiday!

Dikke kus!

• 07 Mei 2009 - 15:54

Martha:

Heeeej heej.

Zilver dan! ;) hehe!
    De temperaturen werken inderdaad lekker mee.. vandaag word het ook heerlijk! Ik ben erg benieuwd hoe het in Chicago is! Vandaag nog even mn koffertje pakken, en dan lekker hoesten en proesten in t vliegtuig!! HAHHAH!!
    Ik zie je vanavond!

TOEDELEDOKIEEE!
    Martha x

• 07 Mei 2009 - 16:34

Karlijnusa:

Kijk de oranje dames eens even :). Leuk hoor! Ik heb n koninginnedag feestje wel gemist hier..:( Is het niet heel dubbel dat je hostfamilie nu in Nederland zit en jij niet? Maar wel lekker dat je twee weken vrij hebt! Nog andere plannen behalve Chicago?

Heel veel plezier dit weekend!

liefs uit the ATL

• 07 Mei 2009 - 18:36

Mams:

Ha vakantievierder! Twee weken voor jezelf, dat is natuurlijk best lekker. Je gaat weer een heleboel leuke dingen doen, geniet er van, wij reizen in gedachten met je mee!

• 07 Mei 2009 - 23:54

Lotte:

Hi!

Geniet lekker van je 2 weken vrij, eindelijk uitslapen! ;-)

Ik zie je volgende maand, heb er super zin in!

Veel plezier!

Kus, Lotte

• 08 Mei 2009 - 06:43

Frank:

Hey Sjaan,
    Veel plezier in Chicago!

• 08 Mei 2009 - 11:46

Annemijn:

De temperaturen blijven hier een beetje constant :( Met ook nog eens een regendruppel!!
    Wat een gezellige foto's.. ik ben 5 mei gaan vieren in Amersfoort.. omdat ik nog (vandaag nog maar 8 dagen)in mn korset zit.. moest ik rustig aan doen.. :( Maar t was heerlijk om er uit te zijn..
    Heel veel plezier in Chigago.. en tot volgende week!!

xx

• 09 Mei 2009 - 16:39

Mandy:

Hoi hoi!
    Jij bent op dit moment lekker aan het genieten in Chicago! Hoop dat jullie nog 2 fijne dagen hebben gehad. Daarna heerlijk tijd voor jezelf, yeah :D
    We spreken elkaar snel!
    xx

• 10 Mei 2009 - 07:15

Kees Kooijman:

Hé vakantievierder,

Zelf net terug van de Côte d'Azur.Opmerkelijk veel vergelijking met de voorjaarsvegetatie bij jou. Nog geen tijd gehad jouw teksten rustig te lezen. Met name benieuwd naar het Las Vegasverhaal. Wij moesten het doen met St Tropez en Monaco.

(Brink)-groeten en zo