Monterey en Santa Cruz
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Janneke
17 September 2009 | Verenigde Staten, San Ramon
Met nog maar twee weken als au pair op de teller en mijn laatste dag als enige au pair in het huis ga ik weer een nieuwe fase in. Vanavond zal de nieuwe au pair, Roeline arriveren in San Ramon. De komende twee weken werken we samen en kan ik het stokje overdragen. Robert is vandaag naar Europa vertrokken. Ik zie hem niet meer voordat ik hier wegga. Een hoop veranderingen in huis hier. Afgelopen weekend heb ik nog een kleine tour gemaakt met Mandy.
Voor foto’s van deze week:
Vrijdag 11 september
Aan het begin van het jaar, had ik Robert en Renee beloofd (lees: ik had opgeschept over mijn kookkunsten) dat ik een keer Mexicaanse taco’s zou maken. Tot op de dag van vandaag was dat nog niet gebeurd. Hoog tijd dus om mijn schuld in te lossen. Rond een uur of vijf begon ik te kokkerellen met als resultaat een tafel vol schaaltjes met bijgerechtjes. Toen we aan tafel konden, waren Tom en Nirea al helemaal enthousiast, ze mochten namelijk met hun handen eten en eten wat ze zelf wilden! Het smaakte ons allemaal erg goed, met als klapper op de vuurpijl; vanille ijs met brownies als toetje! De laatste weken heb ik geknutseld aan een fotoalbum voor de familie, deze heb ik vanavond ook gegeven. Bij het bekijken van de foto’s besefte ik me ineens hoeveel er in een jaar is gebeurd. Ze vonden het allemaal erg leuk, Robert en Renee stonden ook versteld van de groei van Tom en Nirea. Als je de foto’s van Tom en Nirea van mijn eerste dagen vergelijkt met die van nu, is dat echt een groot verschil. Na het eten bracht Robert me naar het BART station. Mandy haalde me in SF op met de auto. We hadden het rijk voor ons alleen aangezien de hostparents van Mandy weer een weekend in Sonoma zaten. We hebben wat gekletst, film gekeken enz.
Zaterdag 12 september
De wekker ging al vroeg. Dit keer bewust. We wilden op tijd de deur uit want we gingen naar Monterey en Santa Cruz. We zouden in eerste instantie ook een hotel boeken langs de Hwy 1 maar aangezien daar een flink prijskaartje aan zat, hebben we besloten om maar een dagje te gaan toeren. Rond half 11 kwamen we aan in Monterey. Daar staat het bekende Aquarium of the Bay, een schande dat ik daar nog niet was geweest. We liepen wat rond in het aquarium. Vooral de jellyfish, de zeepaardjes en de witte haai waren erg bijzonder. Ik zou uren kunnen kijken naar alle wonderschone flora en fauna alleen waren we niet de enige in het aquarium. Sterker nog, het leek wel of iedereen vandaag wel zin had in een bezoekje aan het aquarium. Talloze toeristen, kinderen en dagjesmensen stonden te dringen om ook even een kijkje te nemen in de wondere wereld genaamd oceaan. Wij hadden het na anderhalf uur wel gezien en dus gingen we naar buiten om nog even te wandelen over ‘The Cannery Row’ en een bankje te zoeken om te lunchen. Na een uurtje reden we verder naar Santa Cruz. Deze plaats is vooral bekend om zijn ‘Beach Boardwalk’. Langs de boulevard aan het strand is een compleet pretpark te vinden. We trotseerden de houten achtbaan en de boomstammen. Ik keek mijn ogen uit, deze boulevard spant echt de kroon. Overal vind je typisch Amerikaanse versnaperingen en hangen er groepjes pubers die hun vertier hier zoeken. Vanaf de boulevard keek je uit op het stand, waar uiteraard van die echte lifeguard huisjes stonden. Na ons wandelingetje over de boulevard, hebben we nog even aan het strand gezeten. Daarna was het tijd om naar huis te rijden. Toen we na anderhalf uur San Francisco naderden, was het bewolkt. Het leek wel alsof er een eiland van wolken boven de stad hing. We deden wat boodschappen bij de Safeway en maakten vervolgens een heerlijke tapas maaltijd bij Mandy thuis. Als afsluiter doken we de jacuzzi in en hadden we een chocolade dip voor de aardbeien gemaakt. Hoe decadent? Een heerlijke dag! Een van de laatste dingen die ik in California van mijn lijstje kan afstrepen.
Zondag 13 september
Nadat we lekker hadden uitgeslapen en ontbeten hebben we nog wat in huis gerommeld. Daarna gingen we naar de stad om te lunchen. Om een uur waren we bij het Ferry Building en haalden we wat in een van de vele speciaalzaakjes. Na de lunch liepen we verder naar Union Square. We hadden inmiddels heel wat kilometertjes afgelopen. We genoten van een frap (die een 10 verdiende!) en de altijd weer interessante mensen die voorbij lopen. Rond half vijf was het tijd om de bus te pakken. Ik had met Robert, Renee en de kids in Little Italy afgesproken voor nog een etentje in Steps of Rome. We hadden zoals gewoonlijk in Steps of Rome een perfect etentje! Wat zal ik die overheerlijke risotto van Steps of Rome gaan missen! Het was weer erg gezellig. Na het eten liepen we naar een ander cafe voor echte Italiaanse cappuccino en Italiaans ijs voor de kids. Zoals gewoonlijk als ik met de familie op stap ga, zat ik op de terugweg weer heerlijk tussen de kinderen in op de achterbank gepropt. Toen we in San Ramon aankwamen REGENDE het!!!! EINDELIJK sinds lange tijd. Zouden we EINDELIJK verlost zijn van die ellendige mieren? Let’s hope so!
Maandag 14 sept t/m wo 16 sept
Yes! Geen mierenwegen meer! Deze week een gewone week gehad. ’s Avonds een beetje in mijn kamer rommelen op de computer, koffer inpakken, dingen uitzoeken, schoonmaken enz. Ik begin me steeds meer op mijn reismaand te verheugen. Dat wordt nog een mooie trip!
Volgende week een uitgebreider verslag over mijn dagelijks leven. Waarschijnlijk zal er dan weer wat meer leven in de brouwerij zijn. Tot dan!
Liefs Janneke
17 September 2009 - 18:29
Kees:
Hoi Janneke,
Wat een prachtige plaatjes uit het Aquarium of the Bay. Gert zit 1000 kilometertjes vanaf Leusden in Bourg d'Oissans en gaat morgen met een vriend Alpe d'Huez bedwingen op z'n fietsje. Wij zijn daar afgelopen zomer geweest. Wij hebben daar met het autootje genoten van het imposante berglandschap. Sterkte de laatste weken in het jouw inmiddels vertrouwde gezin. -
17 September 2009 - 19:36
Lotte:
Wow wat gaat het snel!
Het aftellen is voor jou nu echt begonnen!
Ik snap niet waar de tijd is gebleven hoor, het gaat zo snel allemaal!
Liefs xx -
17 September 2009 - 20:02
Marlis:
Dag Darling,
Je blogs worden korter, maar ik geniet er nog steeds van. Wat moet ik straks op donderdagmiddag doen???? Misschien maar eens uitgebreid gaan koken voor mn vriendin, die het liefst op stand eet en baddert? Succes met afronden schat en zal mn skype in de gaten houden next week!
Kuskus -
18 September 2009 - 10:45
Annemijn:
He Janneke,
Wegens drukte heb ik het al een aantal weken verzuimd je verhalen te volgen.. Maar ik heb vandaag de tijd er weer voor gevonden en gelukkig.. je maakt nog steeds genoeg me.. Zal wel onwerkelijk zijn dat je nog maar twee weken op de au pair teller hebt staan..
Over twee weken vertrek ik voor het eerst in mijn leven naar Amerika!! Ik ga samen met me ouders en broer een weekje naar New York.. dus ik heb net ook nog even in je geschiedenis gezocht naar je verhaal over je trip naar NewYork :D
xx -
18 September 2009 - 10:49
Annemijn:
(vervolg)
En hoe jij nu als 'normaal' tegen wolkenkrabbers en amerikaanse gewoontes aankijkt. Is het voor mij onwijs onwerkelijk en spannend :D
Nou, ik ga je nu weer wekelijks volgen... :) -
18 September 2009 - 10:54
Martha:
Haaaaaaai lieve Janneke.
Ahhhh, nog maar 2 weken! Wat zal het nu snel gaan! Ik kan stiekem niet wachten tot je hier bent! Heb je gemist! Heb je al lang niet meer gezien!!!!
De foto's zijn erg leuk! Santa Cruz is leuk he! en t aquarium is echt gaaf.
Nou, heel veel plezier met Roeline, de kids.. en je laatste zonnige dagen in CA.
Reken er maar op dat dat over is als je hier in NL bent. Alhoewel het dit weekend mooi word! JEEEJ!
tot snel, Liefs! -
18 September 2009 - 16:30
Lenie Lergner:
Nog een paar heel gezellige weken!
Groetjes van je Brinkcollega, Lenie -
18 September 2009 - 20:42
Mandy Van Greven:
Hey lieverd,
Ja joh, weer een leuk weekend achter de rug, dat beloofd veel voor de reismaand. Vreemd idee dat jij nu echt bijna klaar bent...Tot morgen weer :)
Liefs xx -
21 September 2009 - 01:19
Roeline:
Janneke!
Je doet het heel goed hoor, het stokje overdragen aan de andere au-pair... ik dus.
:-)
Ik heb het erg gezellig met je
Liefs! -
21 September 2009 - 08:49
Veronique:
Hoi Janneke. Nu gaat het echt opschieten, je opvolgster al in huis! Mooie foto's weer deze week! Deze reactie is wat laat, want het Dorpsfeest Hoogland zat er tussen. Geen tijd gehad om mijn mail te lezen. Maar nu maandagochtend ben je eerst aan de beurt. Groetjes uit een super zonnig Hoogland!