van Berkeley naar San Ramon
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Janneke
06 Augustus 2009 | Verenigde Staten, San Ramon
Vandaag ben ik al tien maanden van huis en haard weg. Het leven hier loopt zoals het loopt en staat vooral in het teken van Tom en Nirea. Ze hebben nu vakantie en dat betekend voor mij dat ik drie weken druk met ze in de weer ben. Op zich biedt dat een hoop leuke kansen, maar helaas begon de vakantie wat minder leuk dat gepland. Afgelopen weekend was erg gezellig! San Francisco en Berkeley zijn onveilig gemaakt. Na een avondje stappen werden we thuisgebracht door een ‘bescheiden bolide’. Have fun!
Vrijdag 31 juli
The night before……….. The big birthday party. Dat betekende voor ons een heleboel werk! Nadat de kids op bed lagen, kon het bak en smeerfestijn beginnen. Er moesten cupcakes gebakken worden, frosting gemaakt, cupcakes versierd worden, sandwiches gemaakt worden enz. enz. enz. Robert, Renee en ik hebben in de keuken staan zwoegen tot in de late uurtjes. Het resultaat mocht er dan wel zijn! De cupcakes zijn weer heerlijk geworden en de sandwiches zijn klaar om opgepeuzeld te worden door hongerige kindertjes.
Zaterdag 1 augustus.
Om half tien vertrokken we naar het dierenasiel. Daar hielden Tom en Nirea hun feestje. De kids zouden een rondleiding krijgen en mochten spelen met alle diertjes. Bovendien gaat de opbrengst naar het dierenasiel zelf. Het mes snijdt dus aan twee kanten. Rond een uur of 11 kwamen de kinderen binnen gedruppeld. De meesten waren vergezeld door paps of mamslief. Toen iedereen er was, kregen de kinderen een rondleiding. In de tussentijd, zette ik alles klaar. Zo konden Robert en Renee met de rondleiding mee. Binnen een uur stond de tafel vol met sandwiches, hapjes en bovendien een zeer creatieve uitstalling van de cupcakes (al zeg ik het zelf). Rond twaalf uur kwamen de kinderen weer terug en kon iedereen eten. Helaas zijn de ouders niet echt bepaald behulpzaam en moesten we zelf alle kinderen bedienen. De ouders zaten toe te kijken en deden totaal geen moeite om hun eigen kind even te helpen. Ook vond ik dat de ouders weinig moeite deden om een praatje te maken met ons of met elkaar en ze zaten vrij passief aan de kant. De kinderen hadden het in ieder geval leuk en daar gaat het uiteindelijk om. Na de lunch werd het tijd om de cadeautjes uit te pakken. Wat de kinderen kregen was echt TE gek (in welke zin van het woord????) Ze werden enorm verwend en bij een aantal cadeaus moest ik toch wel even achter mijn oren krabben of dat nou wel nodig was geweest voor een kinderfeestje. Afin, de kids waren door het dolle heen. Om een uur verliet iedereen de tent en was het tijd om op te ruimen.
Toen we thuis kwamen, waren Reiner en Lisa er ook. Ze bleven ’s avonds eten. Ik ben nog even naar de Mall gegaan om even wat ‘rust’ te zoeken (voor zover je rust kan vinden in een mall op zaterdag) Toen ik thuis kwam, zat de familie gezellig te borrelen en vervolgens hebben we lekker gezeten. Na het eten maakte ik me klaar voor een avondje stappen in SF. Ik reed naar Berkeley. Daar had ik met Rik afgesproken. Hij zat bij een paar Italiaanse vrienden te eten en ik dronk nog een wijntje mee. Vervolgens reden we naar San Fran met de BART en kwamen we in Ruby Skye terecht. Een fraaie club! Aan het eind van de avond (nacht) namen we de limo naar huis. De voorwaarden waren wat vreemd, maar toch kwamen we thuis zonder te betalen! We dronken onderweg nog een glaasje champagne om het geheel nog decadenter te maken.
Zondag 2 augustus
Om tien uur stonden we al weer naast ons bed. Rik en ik zouden met Giel mee gaan naar Sacramento. Hij ging skydiven (ik zou in eerste instantie ook gaan, maar er zat een te hoog prijskaartje aan) Met z’n drieën reden we richting Sacramento. Voorbij Sacramento zou de sprong plaatsvinden. Uiteindelijk was het nog een rit van zo’n twee uur. Rond kwart over een kwamen we aan op de plaats van bestemming. Giel zou om 1 uur springen, maar bij dit bedrijf namen ze het allemaal niet zo nauw. Uiteindelijk waren er wat problemen met de brandstoftank en zaten we tot ongeveer half vijf te wachten tot Giel eindelijk de sprong in het diepe kon nemen (letterlijk en figuurlijk) Rik en ik reden met een busje mee om hem te zien landen. De dappere dodo kwam met twee voeten op de grond in een euforische stemming. Uiteindelijk verlieten we rond zes uur het pand. Tot overmaat van ramp kwamen we in de file en waren we rond half negen pas weer in Berkeley. Mijn auto stond daar nog geparkeerd. Ik ben naar huis gereden en vroeg gaan slapen na mijn korte nacht en een dag met veel gehang.
Dinsdag 4 augustus
Omdat de kinderen vakantie hebben, ben ik de hele dag aan het werk. Lange dagen en vooral nu extra lang omdat we ons binnen moeten zien te vermaken aangezien Tom nog niet naar buiten kan. De hele ochtend heb ik samen met de kids gepoetst en geboend. Alle autootjes moesten door ‘de wasstraat’ en de knuffels moesten allemaal in bad. De kids waren druk met het wassen van hun speelgoed en ik deed ondertussen de kasten. Pfffff, ja ik word een echte huismama. Ik liep met Nirea de berg af naar ballet en we gingen daarna even naar de speeltuin en de bibliotheek. Renee haalde ons daar weer op. Weer een vreemde dag, maar ach het went wel. Huize van Hamersveld is in ieder geval bling bling schoon. ’s Avonds heb ik mijn laatste restje energie verbruikt in de sportschool.
Woensdag 5 augustus
En wederom een dag van binnen plakken. De hele dag heb ik de kids bezig gehouden met knutselen, verven, knippen, plakken, voorlezen, schrijven, tellen enz. Ik vond het een hele prestatie dat de televisie slechts op een moment is aangeweest. Aan het eind van de dag had ik te maken met twee stuiterballetjes. Je merkt dan toch wel dat kinderen hun energie echt kwijt moeten en even naar buiten moeten. Helaas kan dat nog niet. Maar…. De week is al over de helft en ik heb me nog geen moment verveeld. Leuk nieuws is dat we over een acht dagen een week aan het strand zitten. Een collega van Robert woont in Half Moon Bay en is dan op vakantie. Dat betekend dat wij daar een aantal dagen mogen vertoeven. Dat is wel heel prettig!
Donderdag 6 augustus
Vandaag ga ik naar de bioscoop met de kids. Iedere donderdagochtend draait er een gratis film voor kinderen in de bios. Een leuk uitje en het houdt een mens weer even van de straat (lees een au pair uit het huis). De rest van de dag zal wel weer ‘gewoontjes’ verlopen.
Na een drukke werkweek heb ik een ontspannend weekendje in het vooruitzicht. Mandy komt morgenavond. We zullen het weekend vertoeven in o.a. Walnut Creek, Palo Alto en voor de rest wachten we af. Volgende week hoop ik wat meer actief in de weer te zijn met de kids. Voor mij biedt dat ook de mogelijkheid om nog wat dingen te zien die ik nog wilde doen. Volgende week horen jullie weer van me. Bij deze wil ik me ook even excuseren als ik mijn mail wat later beantwoord dan normaal. Echt, op dit moment heb ik weinig tijd voor mezelf. Ik zal het allemaal dubbel en dwars goed maken!
Liefs Janneke
06 Augustus 2009 - 16:36
Hans En Yvonne:
DAg JAnneke, Wat een gedoe als een kind astma heeft, zo zielig.
Wj gaan nu pakken en een paar weken naar Zakynthos. Succes verder met de kinderen te vermaken. liefs van ons. -
06 Augustus 2009 - 16:37
Meslissos:
Ola Chica!
Hier een zonnige groet from Crete! Lief dat je nog belde, heb weer ff gelachen om 6 uur sochtends! Tot snel darling!
Kuskus -
06 Augustus 2009 - 19:12
Martha:
Arme Janneke. Niet eens tijd om dr blog te schrijven :( PFF!
En dan ook zo'n arme Tom in huis. Het gaat allemaal niet zoals het hoort ;)
Gelukkig komt Mandy dit weekend, en kunnen jullie samen de boel onveilig maken!
Oh, en je moet me nog even vertellen hoe dat zit met die foto op facebook!!!!!
xHeel veel liefs!
Aloha! -
07 Augustus 2009 - 08:31
Mams:
Ja, en..die voorwaarden dan voor de rit in de limo? Je maakt me wel heel erg nieuwsgierig hoor. Hopleijl gata het met Tom snel de goede kant op! -
07 Augustus 2009 - 10:40
Veronique:
Tein maanden al in de States en dan nog zo trouw iedere week een blog schrijven met je belevenissen. En dan ook nog zo uitgebreid iedere week, ik vind het knap! En ook iedere week weer leuk om te lezen! Maar ik mis deze week de foto's? Gratis in een limo incl. champagne, daar maak je toch foto's van??? En ik was wel nieuwsgierig naar de feesttafel met lekkers..
Hier is het ondertussen lekker(?) benauwd buiten, er zal straks wel een onweersbui komen.Frist het weer van op hopelijk. Zo, we gaan nu even lunchen bij Ton en Paula met Rob, die is vanmiddag vrij en wil wel eens kijken waar ze nu zitten. Groetjes van de Hooglandse van Hamersveldjes. -
08 Augustus 2009 - 04:20
Rik:
Hey Jans,
Weer een goed verhaal! Heb zin jullie binnenkort nog even voor een laatste keer (in de VS) te zien! -
08 Augustus 2009 - 09:30
Wim En Ria:
hoi Janneke,
Even niet gereageerd maar wel alles gelezen hoor! weet je al wanneer je een DATE hebt met de rechter? Hopelijk is het wel een leuke ha ha. En voor als je weer in Nederland bent aangekomen, op het station van Utrecht cs is Starbucks geopend!!!!! Nog veel plezier en hopelijk knapt Tom weer snel op. groetjes van je oom en tante. daag -
08 Augustus 2009 - 12:12
Margriet:
Dag mama Janneke :-)
Je bent maar weer druk met alles. Een echte super nanny. De cup cakes zien er erg leuk uit, creatief hoor! Goed vooruitzicht; een weekje strand!
X -
10 Augustus 2009 - 02:17
Mandy:
Hoi hoi,
Het was weer een gezellig weekendje! :D
Werkse deze week, hopelijk kunnen we nog afspreken in de stad...we bellen!
Liefs xx -
11 Augustus 2009 - 07:10
Mirjan:
neem je het recept voor cupcakes mee?