Home Sweet Home - Reisverslag uit San Ramon, Verenigde Staten van Janneke Dijk - WaarBenJij.nu Home Sweet Home - Reisverslag uit San Ramon, Verenigde Staten van Janneke Dijk - WaarBenJij.nu

Home Sweet Home

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Janneke

10 Oktober 2008 | Verenigde Staten, San Ramon

Daar was ik weer, en eindelijk op de plaats van bestemming aangekomen. Allereerst; bedankt voor alle leuke en lieve reactie. Hier in San Ramon is het tien voor acht 's ochtends. Hoewel ik vanochtend lekker uit mocht slapen, is dat toch niet helemaal gelukt door de jetlag. Een goed moment om jullie even jaloers te maken met mijn verhalen! haha

Maandag 6 oktober
Een beetje gespannen en met een beetje pijn in het hart, vertrok ik maandagochtend naar Schiphol. Willemijn en mijn vader en moeder reden mee. Lotte en Marlis zouden met de trein komen. Door mijn TE grote koffers, paste er helaas niets of niemand meer in de auto's. Toen ik mijn koffers aan het inchecken was, kwamen mijn lieve vriendinnen al aangelopen. Na een koppie koffie brak het lastige moment aan; het afscheid nemen bij de douane. Hier zag ik het meest tegenop dus na een dikke knuffel van iedereen ben ik maar gauw doorgelopen en door de douane gegaan. Eenmaal bij de gate aangekomen kwam ik drie andere meiden tegen die hetzelfde gingen doen als ik. We vlogen dus gezellig met zijn vieren en op zo'n dag is het wel fijn om even een 'maatje' te hebben die hetzelfde voelt als jij voelt. Om half 1 vertrokken we naar Washington DC om daar over te stappen naar NY. Na een vlucht van zo'n acht uur werden we zeer Hartelijk ontvangen door de Amerikaanse Immigratiedienst. Braaf en met een vriendelijke glimlach deden we maar wat die grote mannen en vrouwen in pak met geweren en gummyknuppels van ons vroegen. Ongelooflijk wat de machtsverhoudingen zijn in Amerika; iedereen heeft ontzag voor de beveiliging en niemand durft te bewegen of te praten wanneer er zo'n beer van een kerel in de buurt staat. Na een uur wachten bij de immigratiedienst mochten we verder naar de gate richting NY. Uiteindelijk drie uur vertraging! Het vliegtuig wat uiteindelijk kwam opdagen was een oude, rammelende zeepkist met 40 zitplaatsen. Hadden we daar nou zo lang op moeten wachten? Al lang blij dat we eindelijk konden vertrekken vlogen we richting NY. Vanuit het vliegtuig zagen we de skyline van NY by night!!! GEWELDIG! Op het vliegveld werden we opgehaald door iemand van de organisatie en werden we naar het hotel gebracht. Eindelijk een lekker bed en eindelijk een heerlijke douche. Je begrijpt natuurlijk wel hoe snel ik in dromenland was.....

Dinsdag 7 oktober
Vandaag was de eerste dag van de orientatietraining. Een ongelooflijk gezellige Amerikaanse vrouw ontving ons en leerde ons die dag van alles en nog wat over Amerikaanse gewoonten en cultuur. Om 12 uur hadden we drie uur pauze en daar gingen we gebruik van maken. Samen met de Nederlandse meiden en een Canadees meisje gingen we naar de Mall om te shoppen! De winkelcentra zijn hier ENORM!! Ik heb mijn ogen uitgekeken in alle winkels. Amerika is het shopwalhalla! Uiteraard moest deze wandeling door de Mall het ultieme Amerikagevoel geven met een enorme starbucks non fat machiatto caramel..... Bizar hoeveel keus je hier hebt. Om drie uur moesten we weer in de meetingroom zijn voor de tweede helft van de cursus deze dag. Heel interessant allemaal, maar moeilijk vol te houden als je al zo moe bent! 's Avonds kregen we pizza te eten, en ja dames en heren, zelfs ik kreeg een overheerlijke, glutenvrije, double cheesepizza! Ik hou van Amerika!!!!

Woensdag 8 oktober
De GROTE dag was aangebroken, 's middags gingen we naar NY City!!! Maar het allerergste wat iemand kan overkomen is mij overkomen! De batterij van mijn camera is leeg en de oplader is kwijt..... :-( Een klein drama!!!! De foto's ben ik jullie dus nog even verschuldigd, die krijg ik nog toegestuurd. 's Middags vertrokken we naar NY met een tourgids. Daar zagen we alle hotspots van New York; Rockefeller centre; TOP OF THE ROCK. WOOOOOOWWWWW!!!!
Times square, saint Patrick Cathedral, Ground Zero, Battery Park met uizicht op het vrijheidsbeeld, Central Park, 42nd street en many many more. New York is echt VVVVEEEEETTTTT!!!! Ik als Woudenbergs meisje heb mijn ogen uitgekenen en kon bijna niet geloven dat ik in de Big Apple rondliep. Hier kom ik zeker weten terug!

Donderdag 9 oktober
BBRRRRRR, bibber, bibber en geklappertand, vandaag is de dag dat ik mijn hostfamily ga zien. Om drie uur vanmiddag vertrok ik naar JFK airport om naar de eindbestemming te vliegen. Na een vlucht van 7 uur ben ik aangekomen op Oakland Airport. Al snel zag ik mijn hostdad Robert staan en kon ik eindelijk naar 'huis'.
Wat een ongelooflijk leuk huis en wat zijn het lieve mensen! Op mijn kamer stond een tafel vol met snacks en een prachtige pannenset om glutenvrij te koken. Na een uurtje gezellig kletsen ben ik lekker gaan slapen. En wat lag dat lekker in mijn 'eigen' bedje na zo'n lange week. So far So good, volgende week horen jullie weer meer van me!

Liefs Janneke

• 10 Oktober 2008 - 15:43

Sanne:

Wacht nu al vol met spanning op je volgende berichtje.. Zoo vet, heerlijk meis, ik hoop de je je goed gaat thuis voelen bij je gezinnetje.. liefs kuss

• 10 Oktober 2008 - 16:06

Margriet:

Lieve zus,

Fijn dat je goed bent aangekomen en de eerste indruk goed is. Erg leuke verhalen van NY e.d. We keep in touch!!

X

• 10 Oktober 2008 - 16:40

Frank:

Hey Jansma,
    Klinkt echt fantastisch joh! Fijn dat alles lekker gaat.
    Groetjes

dikke kus stef

• 10 Oktober 2008 - 16:58

Paul:

Hey lieve Jan,

goed te lezen dat je je al thuis voelt. Lijkt me toch moeilijk om in een vreemd gezin te gaan wonen voor lange tijd.

Jij? Shoppen in New York? Had niet verwacht dat je DAT leuk zou vinden :p

Veel plezier nog en wij genieten hier wel mee door je verhalen :-)

Kus Paul

• 10 Oktober 2008 - 17:06

Mams:

ha lieve meid, wat leuk om nu de uitgebreide versie te horen van de eerste dagen. Hoe ga je dat nu doen met je fototoestel? Fijn dat je zo hartelijk bent ontvangen! Tot gauw, liefs

• 10 Oktober 2008 - 17:07

Renske:

hoi lieverd,

Ik ben blij om te lezen dat de eerste week je zo goed bevallen is! Die foto's komen wel en ik weet zeker dat als je je koffer op je "eigen" kamertje uit pakt je die oplader wel weer vind! Ik moet zeggen dat ik het een gek idee vind dat jij nu aan de andere kant van de wereld zit, het is nog een beetje ongeloofwaardig....

Heb je ook een adres zodat je ook post kan ontvangen?

Ga er van genieten en ik wil alles weten!

liefs renske

• 10 Oktober 2008 - 17:11

Paps:

Ik ben blij voor je dat het zo goed verloopt en dat je ondanks je vermoeidheid zo geniet. Liefs.

• 10 Oktober 2008 - 17:31

Thomas:

Klinkt allemaal super gaaf! Ik ben alweer benieuwd naar je volgende avonturen!

Kus

• 10 Oktober 2008 - 18:14

Mathijs:

Vet relaxed meis, ik hoop dat je het verder enorm naar je zin gaat hebben. natuurlijk ook erg benieuwd naar de pics hahahaha. Live the american dream sweety.
    xxx

• 10 Oktober 2008 - 21:41

Dyanne:

Lieve Jans!

Goed dat je het leuk hebt daar! Ik ben wel stiekem een beetje jaloers geworden hoor.. vooral toen je begon over die GIGA shoppingmall en die leuke hotspots in Newyork!

Ik hoop snel weer wat van je te lezen/horen en heel veel plezier.

Liefs en een hele dikke kus,
    Dyanne

• 10 Oktober 2008 - 21:42

Dyanne:

Lieve Jans!

Ik hoop snel weer wat van je te lezen/horen en heel veel plezier.

Liefs en een hele dikke kus,
    Dyanne

• 10 Oktober 2008 - 23:13

Mandy:

hoi hoi,

En dan wordt je wakker in California! Gaaaf he. Fijn om er te zijn en ik hoef voorlopig even niet aan vliegvelden te denken, pff gisteren weer 5 uur wachten. Maar goed, fijn dat alles tot nu toe positief is, bij mij ook! Ben vandaag al over de Golden Gate gereden ;)
    We gaan snel wat afspreken om SF te verkennen!

Liefs Mandy

• 11 Oktober 2008 - 07:07

Willemijn:

Hey lief zusje,

Wat fijn om te horen dat je goed bent aangekomen.
    En wat heb je al een hoop gedaan in die paar dagen dat je weg bent.
    Hier gaat alles goed, ben van de week weer bij de verloskundige geweest en de kleine maakt het ook goed.

Geniet van alles wat je doet en we houden je op de hoogte van alles wat er hier gebeurt.

Hele dikke knuffel van je Big Sister Willemijn.

• 11 Oktober 2008 - 09:34

Sanne Oetelmans:

hoi juf gaat het goed iedereen mist u bij ons in de klas bij ons gaat alls goed en rekenen word steeds moeilijker maar het is supper gezelleg bij de mester

• 11 Oktober 2008 - 09:35

Richard:

Ook een dikke knuffel van je Zwager natuurlijk, was willemijn vergeten las ik.

• 11 Oktober 2008 - 11:05

Marlis:

Ik zeg wat een talentschrijfster zit er in je! Leek wel of er ik zelf even was. Superleuk en ben echt blij dat ze zo lief voor je zijn! Hopelijk hoor ik je stemmetje snel! Geniet ervan!

Dikke kus

• 11 Oktober 2008 - 16:51

Renée:

Hé lieve jan, het klinkt of je het nu al enorm naar je zin hebt. Fijn dat je nu bij het gezin bent. Ik hoop echt dat je je daar thuis gaat voelen dit jaar. Zo te horen zijn ze in ieder geval wel lief voor je!!!! Ik kijk uit naar je volgende verslagje!! Echt leuk om te horen hoe je het daar hebt!!!

dikke kus
    Renée

• 12 Oktober 2008 - 13:50

Annette:

Fijn dat je het naar je zin hebt daar!!!Groeten van ons Allen

• 12 Oktober 2008 - 14:45

Lotte:

Lieverd!!!!!!!!!!!!!! Wat een heerlijke verhalen. Het klinkt echt helemaal top. Ik denk aan je en maak er iets moois van! Ik houd van je lieve vriending. kussie en knuffels

• 12 Oktober 2008 - 15:45

Hester:

Hé Jan,

Klinkt allemaal helemaal niet leuk hoor... grapje! (ben stiekem wel een beetje jaloers..) Fijn dat je het zo goed getroffen hebt bij je gezinnetje!

Kijk nu al uit naar je volgende verhaal!

Kus

• 12 Oktober 2008 - 21:05

Paula:

Hé Janneke! Ongelofelijk hoor, wij hier en jij daar; kan er bijna met m'n petje niet bij. Maar als jij dan zulke verhalen schrijft MOET het wel waar zijn! Zoals jij alles beschrijft voelt het of we zijn mee gevlogen naar Amerika en naast je lopen in die grote stad. Geweldig! Oók Lois heeft je berichten GOED gelezen en wilt per direct naar New York omdat jij het een echt shopwalhalla vindt. Gelukkig kon ik haar nog net tegenhouden. Of we daar niet met zijn allen een weekje op vakantie konden? Hoe vind je die!!! Ieder geval zijn wij ontzettend blij en trots dat jij het daar zo naar je zin hebt. Leuk dat je ook al een soort van au pair "vriendinnen" hebt ontmoet. Kan je nog wat tips mee uitwisselen. En als dat niet werkt, dan bel je mij maar op; ik heb jaren (10 jaar) als au pair in Beekbergen op een camping gewerkt. Nou, daar maar je van alles mee!?! We horen gauw weer van je; ik kijk er al naar uit! Veel plezier en doe jou meiden de groetjes daar! Doei Doei XXXX Paula

• 13 Oktober 2008 - 11:06

Annemiek:

Hoi Janneke,

Wat een belevenissen in zo'n korte tijd. Fijn dat je zo vriendelijke bent ontvangen. Ik hoop dat je lekker geniet daar en veel ziet en een hoop leuke dingen gaat beleven.

Groetjes
    Annemiek(collega van je moeder)

• 13 Oktober 2008 - 11:06

Anneke(collega Tiny):

Beste janneke,

Je zult wel denken..'Wie is dit?"

Nou, je moeder vertelt natuurlijk alle verhalen op kantoor over jouw avontuur naar Amerika. Super gaaf hoor. Leuk te lezen dat het gezin ook zo vriendelijk en gastvrij is...dat geeft een warm gevoel!

Bij deze veel succes gewenst en geniet ervan! Groetjes Anneke(collega van je moeder)

• 13 Oktober 2008 - 15:12

Lijn:

Ha Jensen!!!

Wat kan jij leuk schrijven joh.
    Klinkt echt allemaal super.

Geniet van alles!!

Liefs Lijn

• 14 Oktober 2008 - 11:17

Yvonne:

Hi hi lief nichtje!!!
    OOOH wat ben ik "jaloers"... het anvontuur... dit neemt niemand je meer af. Ben echt heeeeeeel erg benieuwd hoe het met je blijft gaan, houdt me maar lekker op de hoogt. Afscheid nemen is altijd erg moeilijk... maar je gaat wel je droom achterna, hier ga je ECHT geen spijt van krijgen.. Heel veel plezier en suc6 en we mailen!!!
    dikke x Yvon

• 15 Oktober 2008 - 16:44

Joke :

Hoi Jans, fijn dat we op deze wijze op de hoogte blijven van je adventures, dikke Woudenbergse knuf voor jou !!!!

• 15 Oktober 2008 - 17:50

Tante Ria /ome Wim:

Ha die Janneke,

Wat heb je al veel beleefd de afgelopen dagen en wat weet je het beeldend te brengen, er schuilt een schrijfster in je hoor. Fijn dat ze zo goed voor je zorgen en je een"thuisgevoel geven".
    lieve groetjes vanuit de evertsenlaan en tot de volgende keer.Daag.

• 16 Oktober 2008 - 16:12

Martha:

Hee Janneke..!

Via via heb ik je waarbenjij gevonden :) Leukkk!!! Ben zo benieuwd hoe de rest allemaal gaat! Dit is allemaal zo herkenbaar voor me! Ik heb je trouwens nog een krabbeltje gestuurd, kijk maar even :)

Superveel plezier, en als het goed is, zie ik je snel!

LIEFS!
    Marthii.waarbenjij.nu